walami

a döntő!

Szavazz Te is!

Miért fontos ez?

 

Ahogyan Juhász Gyula fogalmazott: „A lélek hőmérője: a könyv.  Mondd, meg mit olvasol és megmondom: mi vagy…”

 

Ezért a fiatalok közt legnépszerűbb párt ifjúsági szervezeteként a felnövekvő nemzedék hasznos szabadidő eltöltésének terén is felelősséget érzünk. Ennek jegyében célunk az olvasás és a nemzeti kultúra népszerűsítése, valamint a minél szélesebb látókör kialakítása és a magyar irodalom gazdagságának bemutatása.

A Programról

 

„A nemzet könyve” a Jobbik Ifjúsági Tagozat programsorozata az olvasás és a nemzeti kultúra népszerűsítése érdekében.

Manapság egyre kevesebben olvasnak könyvet az emberek, pedig a minőségi olvasás nemcsak a szókincs tekintetében, de a gondolkodásmód, a lelki alkat és a személyiség formálásában is kulcsszerepet játszik.

Miért csak magyar könyveket várunk?

 

Célunk az, hogy népszerűsítsük a nemzeti kultúrát. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a műveltség kizárólagossága, hogy csak magyar írókat és műveiket olvasunk. A hangsúly azon van e programban, hogy azt szeretnénk: legyen lehetőség arra is, hogy a sokszor méltatlanul elfeledett, kevésbé ismert, vagy az éppen eddig is közismert kiváló magyar írókat és műveiket felelevenítve és bemutatva, az ő nagyszerű örökségükbe is betekintést nyerhessünk. Mondhatjuk úgy is, hogy a programsorozat néhány hónapjában most a magyar műveket helyezzük reflektorfénybe.  Alkalom ez arra, hogy felfedezzük azokat a kincseket, amik köztünk vannak, de gyakran észre sem vesszük őket.

A Program menete

A Program 3 fordulós.

START

TOP

50

 

TOP

10

 

Az első forduló szeptember 5-én veszi kezdetét, amely során bárki szabadon nevezheti könyvajánlatát ezen az oldalon a „Nevezés, szavazás” menüpont alatt. A nevezések határideje szeptember 30. Magyar szerzők magyar műveit várjuk nevezésre. Fontos, hogy a nevezéskor 3 könyvcím ajánlása lehetséges. Ebben a körben alakul ki a legnépszerűbb 50 könyv, amely aztán továbbjut a program következő fordulójára.

A második forduló október 6-tól november végéig tart. Ebben a körben lesz lehetőség a „TOP 50” könyv, vagyis az első forduló alatt kialakult legnépszerűbb 50 olvasmány közül a szavazásra. A legtöbb szavazatot kapott 10 könyv továbbjut a döntő fordulóba.

A harmadik fordulóban, ami decemberben kezdődik és március végéig tart, a „TOP 10” közül kerül kiválasztásra szintén szavazás alapján a „nemzet könyve”. A legtöbb szavazatot kapott könyv nyeri el a „nemzet könyve” címet. Az eredményhirdetésre ezt követően kerül sor, a megválasztott legnépszerűbb könyvvel a program lezárásaként pedig megajándékozzuk a szegényebb sorsú családok gyermekeit. Időközben szintén számos nyereménylehetőség vár a résztvevőkre.

Copyright (C) 2016 Jobbik Ifjúsági Tagozat

nemzetkonyve@nemzetkonyve.hu